Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2141 niezalogowanych)
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Niech zyje Rosja i prezydent Putin !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Niech zyja! Polska, Rosja i wszystkie SLOWIANSKIE narody !!! Abysmy kiedys byli zjednoczeni w jednej poteznej Panslavianistycznej Unii wszystkich Slowian zarzadzanej zgodnie z jedyna efektywna i sprawiedliwa idea kapitalizmu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a czy zdajesz sobie sprawę obleśny żydu, że
w kapitalizmie nie będzie dla ciebie żadnej posady ani pracy?
będziesz dziadem gdzieś siedzącym w norze razem z kotami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
A czy zdajesz sobie sprawe oblesny komunisto bezpanstwowcu ze w kapitalizmie bedzie od groma spraw cywilnych oraz tak zwanego "avtaletolkning" ? Bym mial jeszcze wiecej pracy juz jako advokat, pozatym zanim wreszcie kiedys doczekam sie kapitalistycznej Unii Slowian to od dawna bede mial dosc srodkow finansowych aby zyc z procentow lub zalozyc wlasna firme w Polsce.

Za to w twoim przypadku moze byc slabo skoro musiales uciec z kapitalizmu w USA do norweskiego socjalizmu nieradzac sobie z efektywna wysokiej jakosci praca innych ludzi ktorzy wyprzedzili cie w "wyscigu szczurow"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jeszcze, żeś w życiu kroku nie zrobił w wyścigu szczurów
taki z ciebie prawnik jak z koziej dupy trąba
będziesz razem z absolwentami polskich szkół prawniczych talerze w London City zmywał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Makaryna napisał:
PJo napisał:
Makaryna napisał:
BiZi napisał:

przyklad: 125 kr za godzine pracy...minus mva ( 25%) =100 kr minus podatek (36%) = 64 kr tyle zostaje po podatkach

A to co za cudactwo ? ! Skad ten mva sie tu wzial ?!

przykład stawki firmy podwykonawcy w Oslo
wiec i mva trzeba odliczyć.

W tym jednym fragmencie jest duzo wiecej bledow:
Jezeli od 125 odejmiesz 25%, to jest 93,75 kr. a jezeli od tego odejmiesz jeszcze 36% , to bedzie 60 kr.
Poza tym podstawa naliczania podatku jest stawka godzinowa, a nie z mva.... Tylko jaka jest stawka w tym przypadku ?! 100 kr. czy 125 ?

naprawde az tak musze tlumaczyc??...ja pierdole ...

wyjsciowa masz 100 netto dodany vat 25 kr wiec wyszlo 125 , kurwa, zle sie wyrazilem..... nie ucz ojca dzieci robic, ok?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Makaryna napisał:
BiZi napisał:

przyklad: 125 kr za godzine pracy...minus mva ( 25%) =100 kr minus podatek (36%) = 64 kr tyle zostaje po podatkach

z kosmosu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jasto, jasto wiesz gdzie pracuje tyle razy pisalem iz na UiO studiowalem norweskie prawo. A ty mi piszesz cos o absolwentach polskich szkol (zapewne wieczorowych)....

A co do wyscigu wyobraz sobie ze caly budynek Fylkesmannen i Telemark niepamietal kiedy ostatnio prawnik u nich byl taki ktory obchodzil 25te urodziny.... a to tylko poczatek bo tutaj taki zwyczaj ze wyscig jest powolny bo trzeba nabic doswiadczenie aby wskoczyc na miejsce politifullmektig lub advokatfullmektig. A wtedy to dopiero zacznie sie odpowiednie tempo. Z ciekawosci sprawdze czy przypadkiem w ogole u wszystkich Fylkesmannen w calej Norwegii nie jestem najmlodszym prawnikiem (bo advokatfullmektig sa "po tatusiu/wujku" ).... wiec raczej jestem dobry w tym co robie a niekazdy jest synem advokata ktory ma wlasna kancelarie... Ale gdy juz dotre do advokatbevilling wygram troche spraw zaloze kancelarie to z koziej skory conajwyzej bedzie wycieraczka przy wejsciu do mojej kancelarii

Za to twoje umiejetnosci zawodowe jasto zweryfikowal juz kapitalizm w USA (uciekles) a potem polowiczny kapitalizm w Polsce (firma sie nieudala i musiales zyc na osiedlu z kiepami i psimi kupami oraz kupowac tanie produkty) wiec w koncu wyniosles sie do socjalistycznego kraju aby zylo sie lepiej z podatku i pracy innych I ty jeszcze potrafisz krytykowac cudze umiejetnosci zawodowe....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Makaryna napisał:
PJo napisał:
Makaryna napisał:
BiZi napisał:

przykład stawki firmy podwykonawcy w Oslo
wiec i mva trzeba odliczyć.

No tak, nie wpadlam na to, ze stawka podwykonawcy moze byc 125 kr
A poza tym to mva sie dolicza, a nie odlicza....
..... ja juz nie wiem zreszta jak wy tu zyjecie i pracujecie...... to sie w glowie nie miesci
A patim mnie znowu zakrzyczy, ze Polacy w jakim tescie sa w czolowce intelektualnej swiata

a widziala slowo PRZYKLAD???
chyba kurwa logiczne ze vat sie dolicza, udajesz inteligentna osobe a takie kurwa farmazony piszesz ze az dupe sciska, nie chce mi sie tlumaczyc pewnych spraw, szkoda mi czasu, sa tacy co zrozumieja bez 2 stronicowego opisu.

co do stawe to zalezy jakiego firmana spotkasz...sa tacy co fakturuja 150 PLUS mva ( lepiej napisane? ) a pozniej padaja na pysk bo nie maja kasy na placenie podatkow....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Baryl napisał:
[quote]1. Proszę mi pokazać gdzie widnieje 36% podatku. Podatek wyliczany jest progresywnie wg tabel. W gazetce od skatteetaten wysyłanej w czasie rozliczeń jest krok po kroku wyjaśnione jak naliczany jest podatek.

Tabelke to masz dla pracownikow, osoby prowadzace dzialanosc gosp. maja naliczane 36 % podatku, ktory placi sie z gory wg. oswiadczenia o planowanych rocznych zarobkach. W roku nastepnym robi sie roczne rozliczenie i wtedy wychodzi ile naprawde tego podatku musisz zaplacic, osobiscie place w tej chwili 35 % podatku ( dostalem rabat 1 % po ponad dziesieciu latach prowadzenia firmy ) , natomiast moja zona 32 %- tyle ze ona jest zatrudniona. Przez 2 lata placilem 50 % podatku ale po rozliczeniu rocznym mialem calkiem pokazne zwroty z odsetkami, ktore sa lepiej oprocentowane niz lokata w banku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok